Soprasolar

Noul complex de etansare cu celule fotovoltaice integrate

    Explozia pretului petrolului, rezervele limitate de resurse fosile, emisia de CO2 in crestere, incalzirea globala... In fata acestei constatari alarmante, energiile regenerabile au vant la pupa in acest inceput de secol XXI. Inscriindu-se in demararea unei dezvoltari durabile, utilizarea acestor energii alternative este sustinuta de guverne si au promisiunea unui viitor stralucit. Curata si inepuizabila, energia solara constituie unul din raspunsurile posibile pentru aceste probleme.
    Totusi, tehnologia fotovoltaica ramanea in mod traditional rezervata panourilor rigide si destinata pietei caselor individuale, in timp ce aplicatiile tertiare si industriale cautau solutiile adaptabile.
Soprasolar, in parteneriat cu Soprema specialist mondial in domeniul etanseitatii, propune un nou complex de etanseitate integrand celule fotovoltaice suple.
    Lejera, estetica si rezistenta, aceasta solutie este ideala atat pentru lucrarile noi cat si pentru renovari, pentru a profita de spatiile importante oferite de acoperisurile de tip terasa inaccesibile. Cu Soprasolar , deveniti producator de energie regenerabila si afisati angajamentul dumneavoastra in materie de dezvoltare durabila!

Prezentare

Soprasolar este un procedeu de etanseitate, cu celule fotovoltaice integrate, destinate producerii de electricitate plecand de la soare. Acesta consta intr-un dublu strat bituminos SBS, integrand celule fotovoltaice suplepe cel de-al doilea strat.
Acest procedeu dublu strat a fost special dezvoltat in colaborare cu United Solar Ovonic, specialist mondial in fotovoltaica, pentru a asigura o integrare optimala a functiei fotovoltaice in etanseitate.
Este completat de echipamente necesare pentru productia de energie electrica si controlul acesteia (onduloare, soft de control al productivitatii de energie, statie meteo optional).

Destinatie

Soprasolar este destinat acoperisurilor de tip terasa inaccesibile, pe elemente portante si suport din zidarie si beton celular ( panta superioara sau egala cu 2%) sau pe tabla din otel nervurata, lemn si panouri derivate din lemn (panta superioara sau egala cu 3%), pentru constructi noi sau renovari. Soprasolar este ideal pentru cladirile ce ofera suprafete mari expuse razelor solare, atat in tertiar cat si in industrie, marile suprafete comerciale, platformele logistice, si chiar cladirile publice.Soprasolar:
creat pentru cei ce se angajeaza voluntar in dezvoltamentul durabil

Fotovoltaic: o energie a viitorului

Sursa inepuizabila de energie, soarele constituie fara contestatie o solutie privilegiata pentru a se elibera de contingentele productiei de petrol. Ea ofera avantajul unei productii silentioase si autonome foarte limitata gratie absentei miscarilor mecanice. In sfarsit, este vorba despre o energie curata, lipsita de orice respingere si contribuind astfel in lupta impotriva efectului de sera si a incalzirii globale. Beneficiind de o sustinere politica fara prcedent, utilizarea fotovoltaicii este semnul unui angajament puternic in favoarea mediului inconjurator. Pentru toti participantii in proiectele referitoare, conceptori si constructori, tehnologia fotovoltaica constituie o imbogatire semnificativa a cunostintelor de executie si angajamentul pe o piata purtatoare.
•    O energie inepuizabila
•    O productie autonoma, silentioasa si curata
•    O frumoasa maniera de a se afisa in postura de actor in dezvoltarea durabila
•    O recuperare rapida a costului investitiei.

 

Celulele suple: mai rentabile, mai practice

Procedeul Soprasolar este caracterizat de utilizarea celulelor fotovoltaice suple. Celulele suple se demarca de panourile rigide prin randamentul electric anual superior in conditii de insorire slaba si de orientari neideale.
Gratie tehnologiei sale ’’tripla jonctiune’’(suprapunerea a trei straturi de celule), spectrul solar este exploatat in mod optim. Dealtfel, celulele suple asigura o mai buna exploatare a suprafetei disponibile deoarece ele nu genereaza zone de umbra, ceea ce permite punerea a mai multe celule pe metru patrat.
Acest tip de celule ofera avantajul de a fi usoare (3.5 kg/mp), ceea ce nu constituie un impact asupra calculelor structurii si in consecinta o solutie ideala pentru constructiile usoare precum structurile metalice.
Dar prezentarea in rulou permite inainte de toate o integrare perfecta a celulei fotovoltaice in invelisul de etansare, oferind un aspect curat si foarte estetic, conturand perfect formele acoperisului, chiar curbe.
Rezistenta la socuri, celula supla a procedeului Soprasolar permite o manipulare usoara si evita orice alterare in timp.
•    O tehnologie recunoscuta si demonstrata.
•    Un randament optim chiar in caz de insorire slaba.
•    Celule suple si usoare.
•    Un randament garantat 20 de ani de fabricant.

Suprasolar pe un acoperis existent

Procedeul Suprasolar poate fi pus in opera in cazul refacerii acoperisuluii doar in conditiile stipulate in Caietul de Prescriptii de Montaj Soprasolar.

Executia: o solutie fiabila si sigura

Usoare si prezentate sub forma de rulou, dupa exemplul membranelor de etansare, celulele sunt usor de manevrat si transportat. Legatura lor la membrana de etansare se face intr-un mod foarte simplu, prin auto-adezivitate.
In versiunea standard, etansarea este propusa in negru pentru a se combina intr-un mod armonios cu culoarea celulelor. Finisari de culoare fiind totusi posibile prin aplicarea de paiete colorate.
Racordul celulelor la reteaua electrica are avantajul de a se realiza la suprafata, fara a necesita nici cel mai mic decupaj al izolantului sau strapungerea etanseitatii  si a rezervorului. Performantele termice si atanseitatea nu sunt in nici un moment afectate de instalatia electrica. Din conceptia sa, reteaua electrica de suprafata ramane totalmente accesibila in caz de mentenanta.
Diverse accesorii disponibile in oferta Soprasolar permit asigurarea unui control permanent al productiei: captatori, softuri de supervizare, etc. Este asigurarea unei complete stapaniri a energiei generate. Randamentul celulelor este garantat 20 de ani.
O estetica discreta si evolutiva:
•    Celule integrate
•    Culoarea membranei de etansare in armonie cu cea a celulelor fotovoltaice
•    Nedegradare a aspectului in timp
•    Posibilitatea de a modifica ulterior estetica membranei de etansare prin aplicarea de paiete colorate.

 

Ajutor si finantare

Pentru ajutor si finantare consultati reglementarile in vigoare cu privire la instalatiile solarel.


Garantii si asigurari

•    Vicii ascunse ale produsului: asigurarea de raspundere civila acoperita de AXA CORPORATE SOLUTIONS
•    Membrana de etansare: garantata 20 de ani de fabricant, Soprema, executata de personal calificat si in conformitate cu regulile de executie
•    Executia etansarii: asigurarea decenala a intreprinderilor sau a firmelor autorizate.
•    Randament electric: 80% din randamentul electric garantat  20 de ani de UNITED SOLAR OVONIC

Performantele etanseitatii in dublu strat a specialistului mondial in etansare

Specialist mondial in etansare si precursor in evolutia estetica si functionala a acoperisurilor de tip terasa, Soprema a inceput dezvoltarea unei etansari in dublu strat de o extrema fiabilitate, pusa in semi-independenta sau sudata in plin si garantand stabilitatea dimensionala a complexului format de membrana si celula fotovoltaica.
•    Performante inalte
•    Armatura dubla si 6 mm grosime (fara celulele fotovoltaice)
•    Fiabilitatea unei tehnici dovedite
•    Aderenta totala si omogena la suport
•    Fara efect de panza
•    Punere pe izolant clasa C si superior posibil
•    Mentenanta posibila si usoara
•    Excelente performante ale membranei (clasificare FIT F5)(Franta), clasificare RAF Romania
•    Rezistenta la foc Broof T3
•    Posibilitatea punerii in 2 etape: posibilitatea de a proceda in primul rand la punerea fara apa (primul strat) apoi punerea stratului finit si celulele (al doilea strat)

Reteaua electrica accesibila mentenantei si izolantul termit prezervat

Racordul celulelor la reteaua electrica prezinta avantajul de a fi realizat la suprafata, ceea ce faciliteaza accesul pentru mentenanta si prezerva stratul de izolant termic.
•    Fara decupajul izolantului
•    Nu este necesara traversarea fiecarei celule de etansare pentru a trece cablurile
•    Cablaj electric neacoperit si accesibil
•    Fara distrugerea etanseitatii in caz de mentenanta

Executia complexului Soprasolar

Furnitura complexului de etansare, a celulelor fotovoltaice, a ondulorului si diferitele racorduri electrice sunt in sarcina lotului de etanseitate.

Putere instalata: o instalatie de 1kwc* produce aproximatic 1000 kwh pe an in Franta. Energia produsa este mai ales in functie de situatia geografica, de inclinare si de orientare a panourilor, cat si de starea lor de curatenie.
*putere maxima: numar de Watti furnizati in conditii standardizate (1000W/mp).

Date tehnice

­­­­

Membrane Soprasolar de Baza

Membrane Soprasolar de Cap

Celula Soprasolar Cell 68

Celula Soprasolar Cell 136

Compozitia

 

Liant elastomer armat cu un compozit polyester/ sticla

Liant elastomer armat cu un compozit greu 250g/mp

Putere maxima: 68Wc

Tensiune in vid: 23.1 V

Intensitate scurt circuit: 5.1A

Tensiune la PPM: 16.5V

Intensitate la PPM: 4.1A

Putere maxima: 136Wc

Tensiune in vid: 46.2 V

Intensitate scurt circuit: 5.1A

Tensiune la PPM: 33

Intensitate la PPM: 4.1A

Caiet de Prescriptii de Executie vizat de un controlot tehnic. Clasificare BRoof T3

 

Membrane Soprasolar de Baza

Membrane Soprasolar de Cap

Celula Soprasolar Cell 68

Celula Soprasolar Cell 136

Dimensiuni

L. 1000 cm

l. 100 cm

e. 0.25 cm

L. 600 cm

l. 100 cm

e. 0.35 cm

L. 285 cm

l. 39.5 cm

e. 0.28 cm

L. 549 cm

l. 39.5 cm

e. 0.28 cm

Suprafata masica

3.1 kg/mp

3.6 kg/mp

3.5 kg/mp

3.5kg/mp

 

Contact

Soprema Bucuresti

Bd-ul Gheorge Sincai nr. 9, bl. 3, scara C, et. 8, ap. 35, sect. 4

Tel.: +40 31 800 28 10

Fax : +40 31 800 28 11

Mail: contact@soprema.ro